Miért nyírfacukor?

mert természetes cukorpótló alternatíva
A Nyírfacukor termékei 100%-ban természetes alapanyagból oldalsav_v4készülnek környezetbarát eljárás során. Sütés vagy főzés során épp úgy viselkedik, mint a hagyományos cukor, így nem kell a recept mennyiségének átszámolásával bajlódni, mint más mesterséges cukorpótlók esetében.

mert cukorbetegek is fogyaszthatják
A Nyírfacukor felszívódása lassú és egyenletes, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintünket, valamint mérsékeltebb inzulinválaszt ad (tehát lebontásához nincs szükségünk inzulinra). Ezért a nyírfacukrot és valamennyi Nyírfacukor termékünket speciális étrendet követők, például cukorbetegek is fogyaszthatják. E tulajdonságát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) vizsgálatai is alátámasztották.

mert diéta alatt is használható
Nyírfacukorral a diétázók is bátrabban édesíthetik ételeiket, könnyebben készíthetnek a fogyókúrába illeszthető édességeket, salátadresszingeket. A hagyományos cukor hirtelen emeli meg a vércukorszintet és gyorsan szívódik fel, a nyírfacukor viszont pont ellentétes hatást vált ki szervezetünkben. Ráadásul nem hasznosul teljes egészében a szervezetben, így 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz a hagyományos cukorhoz képest.

mert sütni-főzni jó vele
Kinézetre és állagra csaknem teljesen egyezik a kristálycukorral, azonos mértékben is édesít, mint hagyományos társa, így nem kell átszámolni a hagyományos cukorral készült receptekben megadott mennyiségeket. Használjuk lekvárok készítéséhez, mert ugyanúgy tartósít, viszont jobban megőrzi a gyümölcs természetes ízét, mint a hagyományos cukor.

mert a tudatos fog és szájápolás fontos szereplője
A nyírfacukor nemcsak képes megakadályozni a szájban lévő baktériumok savtermelését, de helyrehozhatja a már károsodott fogzománcot, fogyasztásával a lepedék lerakódása is nagyban csökkenhet. Ennek oka, hogy a nyírfacukrot nem képesek lebontani a szánkban található, fogszuvasodásért felelős úgynevezett „rossz” baktériumok, és így nem indul el a savképzés sem. E tulajdonságát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) vizsgálatai is szintén alátámasztották.

mert környezetbarát
A Nyírfacukor amellett, hogy BIO minősítésű üzemben készül (bővebben lásd az infografikánkat), és újrahasznosítható a csomagolása, rendelkezik az ISO 14001 Environment Management System minőségbiztosításával is, amely rendelkezik például az anyag és energiafelhasználásról, a szennyezőanyag kibocsátásáról és a keletkezett hulladék kezeléséről is, figyelembe véve a környezetvédelem, a környezetszennyezés megelőzésének szempontjait és a társadalmi-gazdasági igényeket.

mert fenntartható
A Nyírfacukor amellett, hogy BIO minősítésű üzemben készül 100%-ban GMO mentes alapanyagból (bővebben lásd az infografikánkat), és újrahasznosítható a csomagolása, rendelkezik az ISO 14001 Environment Management System minőségbiztosításával is, amely  az anyag és energiafelhasználást, a szennyezőanyag kibocsátást és a keletkezett hulladék kezelését is szabályozza, figyelembe véve a környezetvédelem, a környezetszennyezés megelőzésének szempontjait és a társadalmi-gazdasági igényeket. Termékeink ezen kívül Life Cycle Assessment (LCA) tanúsítvánnyal is rendelkeznek, amely a termékek környezetre gyakorolt hatásait vizsgálja azok teljes életútja során.

A kiegyensúlyozott élet titka a mértékletességben rejlik, ezért fontos, hogy – ahogy minden cukor típusból – Nyírfacukorból is csak az Egészségügyi Világszervezet által ajánlott mennyiséget, tehát a napi teljes kalória bevitel maximum 10%-át (50 gramm, azaz 12 teáskanál) fogyasszuk.